tisdag, juli 28, 2009

Regn och hosta

Förkylningen som jag trodde var nästan över kom med förnyad energi i går kväll. Hostade och hostade - tog en skvätt av dotterns hostmedicin så det lugnade sig. skulle åkt ner till svärmor och -far och klippt gräs o buskar, men maken och sonen fick åka själva. Hostar lite för mycket för att det ska vara nyttigt för "gamlingarna".

Inte långt kvar på lovet nu. Måste ta mej i kragen och fixa dotterns necessär innan hon försvinner. Var in till grannen idag en sväng och fick låna två bra mönster som jag ska rita av. Fick en mössa också, i fina blå-grön-brun-svarta nyanser. Blir bra när höstvindarna börja vina runt öronen.
Hittade två fina gurkor i går när jag letade mig fram i växthusets djungel, fler blir det. Ser ut att bli en hel del tomater också. Bilderna har jag hittat på nätet - kameran har krånglat så ev. bilder får det bli en annan gång. Varken gurkorna eller tomaterna har hunnit bli så stora och fina än.

måndag, juli 06, 2009

Ny hammock.....

........... blev det idag! En Hillerstorp i furu med naturvitt tak, ljust kaffefärgade dynor och hög rygg. Som den här:


Den ska oljas in och skruvas ihop, sen' ska det mysas!!! Dessvärre har det småskvättat regn idag, så det gick inte så bra att stå ute och olja. Får hoppas att det håller upp i morgon.

I går var det 65-års kalas i Orsa. Trevligt, god mat och mumsiga tårtor! Kalaset gick av stapeln på Trunnagården,

en mysig kursgård med utsikt över Orsa. Kul att träffa gamla bekanta som man inte ser så ofta.

fredag, juli 03, 2009

Varmt och skönt.....

......är det och det växer så det knakar i växthuset och blomkrukorna.


Bilden är lite ljus, men det börjar likna en mindre djungel av gurk- och tomatplantor.
Jasminen blommar för fullt och det surrar hela tiden av blomflugor, humlor och bin. Doften är bedövande, hela jättebusken är proppfull med blommor.

Snart växer petuniorna och lobeliorna ur krukorna tror jag, de trivs i solskenet - så länge jag vattnar dem ordentligt.....

I början av sommaren beställde jag kassar från Baggu.
De finns i massor av färger, är tunna men starka och riktigt snygga. Dessutom får det plats MASSOR av grejer. Det är bra! Fick utan problem ner en 4-kilos påse kattmat, matbröd, diverse från apoteket, gurka, sallad och tomater.

De levereras i ett praktiskt litet fodral, så de tar väldigt lite plats i väskan. Går till och med bra att ha i bakfickan om man vill. Rekommenderas!